微信扫码登录

使用验证码登录

QQ登录

只需一步,快速开始

[8原创]伍亚霖《我必须按照时间顺序》/童天鉴日

■伍亚霖诗1首(英译)
译/童天鉴日
◎ I Must Be According To The Chronological Order
poetry by Wu Yalin
translation by TTJR
I must be according to the chronological order
Taking them step by step to line up better
So they're perfect to look at
So they're simple and completely different
From the traveling of lives
For long times,I were a failure,but
On me there were not any influences
I must classify their velocity
And the times,or
Some specified sequences to oppose
I am irresolute and contradictory
And usually useless
I have little time to vent in these years
To move about in the glossies of rosy clouds
So that I watch though the hypocritical lives
In the corner there is a ray
It is step by step close in a day
The corrosion from the wind knocks painfully
The drowsy factory
As the commonest mirror in the world
At the panels which were modified by some persons
I must remind myself again and again
I must save myself
[原诗]
◎ 我必须按照时间顺序
诗/伍亚霖
我必须把它们按照时间顺序
一步一步排列好
这样看起来完美
简单,完全区分于
正在进行的生活
太多时候,我做了失败者
但,这并没有影响我
要排列好它们的速度
与日子或者是
某些特定的次序对抗
举棋不定,左冲右突
往往是徒劳的
这些年,少有时间出门
去霞光里走动,为此
我看透了虚伪的生活
角落里有光线
一步一步在逼近白天
风携来的锈迹敲痛了
昏昏欲睡的工厂
作为人间一面最平凡的镜子
在别人修饰好的格子里
我必须一遍一遍提醒自己
把自己藏好了
译者后记:
本诗歌选自中国诗歌网中国诗歌论坛。
本译作系中国诗歌网翻译诗论坛中译英系列翻译之一。
原诗歌作者伍亚霖系中国诗歌网中国诗歌版主。
附录

回复:[8原创]武亚霖《我必须按照时间顺序》/童天鉴日

伍亚霖斑竹:
你好!
为图片格式不对,难以上传
童天鉴日

谢谢童天,非常非常得感谢,我收回去了:)

不客气,欢迎光临本论坛及我的博客,
国庆快乐!

回复:[8原创]伍亚霖《我必须按照时间顺序》/童天鉴日

伍编,请将您的公函号跟贴后面了,谢谢:default5:

好创意,进来欣赏:))

希望能翻译我一首诗歌尼。