微信扫码登录

使用验证码登录

QQ登录

只需一步,快速开始

楼主: 自娱自乐

(古诗英译)山中 - 王勃

原帖由 rlee 于 2010-2-7 16:22:00 发表
回复自娱自乐。我喜欢希腊神话恢弘的想象力。咏蝶我不翻译了。你翻译我帮你看看?

Well, are you familiar with Chinese mythology?

Why not give it a try yourself? It is your poem, you see?

回复 51# 自娱自乐 的帖子

我知道玉兔捣月的传说,也知道rlee捣乱的传说。不要怀念哥,哥只是个传说。
我要是翻译,那不是暴露自己的英语了吗?如果翻译的好,你们颜面何存,如果我翻译得不好,我颜面何存。用郭德纲的话说,我翻译不好,网友骂街,翻译好了,同行骂街。

原帖由 rlee 于 2010-2-7 16:34:00 发表
我知道玉兔捣月的传说,也知道rlee捣乱的传说。不要怀念哥,哥只是个传说。
我要是翻译,那不是暴露自己的英语了吗?如果翻译的好,你们颜面何存,如果我翻译得不好,我颜面何存。用郭德纲的话说,我翻译不好,网友骂街,翻译好了,同行骂街。

hehehe, I reckon the latter one is your major concern rather than the former one.

If yours is superb, well, it is great for us to learn, so why are you so coy about giving it a try? hehehe

I am a semi-illiterate. If I can do it (poetry translation), so can you.

回复 53# 自娱自乐 的帖子

喝酒的时候,没有自己给自己倒酒的。把自己的作品拿出来已经够显摆了,还让我翻译,你这是让我陷入不仁不义之地?

少啰嗦,I'll be back shortly...hehehe

Well, another option for you if you don't feel like rendering your own stuff, please translate Wangbo's, alright? hehehe

That river pang'd pants in the moat, -
I must be thought of, ranging here,
'Specially this season of the year,
When yellow leaves everywhere coat.

原帖由 rlee 于 2010-2-7 17:19:00 发表
That river pang'd pants in the moat, -
I must be thought of, ranging here,
'Specially this season of the year,
When yellow leaves everywhere coat.

长江悲已滞, 万里念将归。
况属高风晚, 山山黄叶飞。

hehehe, Do you call it a translation or creation?

回复 59# 自娱自乐 的帖子

咏蝶是我写的。以上是我根据王勃的诗瞎掰的。